Deník Velitele Abajeva 2

Zápis druhý: středa 3.12.2008 - SpaceBall

Intergalaktická korporace Dark Orbit sdružující firmy MMO z Marsu, EIC ze Země a VRU z Venuše, z jejichž práce profituje, se rozhodla všechny firmy více motivovat a také podpořit vzájemné a odvěké nepřátelství a rivalitu. V pondělí byly vyhlášeny tzv. Zimní hry. Součástí těchto „her“ jsou nejen motivační speciální úkoly pro jednotlivé astronauty bez ohledu na firemní příslušnost, ale také Spaceball, který probíhá každý den ve válečném sektoru 4-4, na tak zvané PvP neboli Bojové mapě.

Úkoly jsou zatím poměrně jednoduché, i když je kvůli splnění některých nutná cesta ze vzdálenějších sektorů buď do sektorů základních anebo do sektorů nepřátelských firem. Sběr surovin a lov jednodušších vetřelců (NPC) zatím problém pro mou loď nepředstavoval. Byl jsem sice kvůli druhému úkolu sestřelen ve válečném sektoru 4-1, ale jen proto, že jsem nechtěl čekat na vhodnější příležitost a také s vědomím toho, že sice dojde k mírnému poškození letounů mého korábu, ale opravy obojího pořizuji díky Galaxy Gates zdarma. Samozřejmě by bylo jednoduší tyto cesty do vzdálenějších sektorů podstupovat v průběhu Spaceballu, kdy nedochází na PvP mapách k poškození letounů a opravy zdarma mají všichni. Tak jsem to provedl dnes, při plnění třetího úkolu. V rámci této cesty jsem se podílel také na několika bodech pro MMO ve Spaceballu.

Spaceball je poměrně zajímavá věc. Korporace Dark Orbit k průběhu nevydala žádné bližší instrukce a pravidla, jak je jejím častým zvykem. První dvě kola jsem měl snahu se zúčastnit a zjistit, o co vlastně jde. Díky energetickým poruchám neznámého původu a obrovskému zájmu astronautů všech firem jsem ale moc nezjistil a jen se dostal do několika přestřelek s piloty VRU a EIC. Naštěstí bez sestřelu, ale i bez sestřelu protivníků. Dnes byla situace trochu jiná. Astronautů nebylo v sektoru 4-4 tolik a velkou převahu měli piloti domovské firmy MMO. Tomu nasvědčovalo i skóre zhruba v polovině, které hovořilo jednoznačně pro Mars (MMO 46 / EIC 0 / VRU 0).

Pravidla Spaceballu (bez záruky): Mezi porty uprostřed sektoru 4-4 je umístěn „Vesmírný míč“ tedy Spaceball. Čím víc astronautů té které firmy do něj střílí, tím se posouvá k portu do sektoru x-5. Ostatní astronauti se snaží znepříjemňovat tuto činnost a sestřelovat piloty nepřátelských firem tak, aby se snižovala jejich palebná síla. Při dotáhnutí Spaceballu k portu získává firma bod do dílčího skóre a následně dochází k explozi Spaceballu a je k dispozici několik cargo boxů (údajně obsahujících munici 4x, Uridium atd.). Sice jsem jich několik viděl, ale byly pro mě absolutně nenaložitelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat