Spaceball

Spacebal je speciální akce, kterou Dark Orbit jednou za čas nabízí. Vím, že byl v létě a teď v rámci Zimních her. Je to v podstatě souboj firem na PvP mapě 4-4. Mezi prostředními porty se objeví Spacebal (tedy vesmírný míč) a ukolem jednotlivých firem je střelbou ho dostat do svého portu na x-5. V našem případě na 1-5 (na 4-4 port v levé části mapy). "Pravidla" jsem nikde nenašel, takže to tak nějak shrnu ze zkušenosti :-)

Místo: PvP mapa 4-4

Cesta: Buď z 1-5, nebo z 1-3 přes PvP mapu 4-1 a nebo (aspoň při zimních hrách) z 1-2 portem uprostřed mapy (přístup je možný od 9 levelu)
Cíl: Bodu (gólu) se dosáhne střelbou na "vesmírný míč", který se podle počtu střílejících astronautů posouvá k portu té které firmy. Když střílí převaha MMO, posouvá se míč od středu do leva k portu na 1-5
Gól: Když se dostane SpaceBall do portu, je "sestřelen". Firma u jehož portu se tak stalo získává bod do dílčího skóre. Zároveň se kolem portu objeví několik Cargo boxů s elitní municí, uridiem atd. Ty je však velmi těžké získat. Kolem portu jsou kromě střílejících hráčů spousty těch, kdo chtějí získat karga a maskovaní jak piloti vlastní firmy tak firem nepřátelských. Pokud firma ten který den SpaceBall vyhraje, získává na následující den předem dané výhody v podobě několikaprocentního navýšení například při prodeji zdrojů, bodů zkušeností za sestřelní NPC nebo víc v bonusových boxech vždy na následujících 24 hodin.
Tipy: Pokud máte slabší počítač, skoro nemá smysl na SpaceBall chodit. Než flash se to spíš dá nazvat "gif animací". SpaceBallu lze ale využít pro bezpečný přesun z nižších map na vyšší (odpadá cestování přes 4-1 PvP mapu). A vlastně i pro cestu opačným směrem, kdy sice přes 4-1 musíte, ale při sestřelu na kterékoliv PvP mapě je oprava při SpaceBallu zdarma a letouny se nepoškozují. Většinou, pokud má MMO pod kontrolou 4-4, je obsazena 1-4 VRU nebo EIC. Ale ani to není pravidlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat