Spolupráce při lovu NPC

V klubu Alfa Centauri Aliance [AC1] běžně pomáhají silnější astronauti těm slabším a nováčkům. Přirozeným způsobem je přidání se ke střelbě, při náhodném setkání. Dalším způsobem je organizovaný lov silnějších NPC - "vyhledávání".

Vyhledávání:
*** Prostřednictvím Chatu AC1 se dohodne kdo komu a co půjde najít. Platí, že vyhledává silnější.
*** Na výzvu "označ", klikneš na toho, kdo jde vyhledávat a tím jej zaměříš a následně ho můžeš sledovat na minimapě, protože zaměřený cíl vidíš po celé minimapě (stejně tak zaměřený vidí po celé minimapě toho, kdo ho zaměřil). Sám zůstáváš tam, kde je místo srazu. Většinou v blízkosti portu.
***Pokud je NPC nalezen, "vyhldávající pilot" napíše na chat pouze "mam".
*** Okamžitě vyrážíš směrem k vyhledávajícímu podle minimapy. Pokud se na minimapě nemůžeš zoriantovat, protože je v daném sektoru "hodně teček", vystřel jednu ránu z laseru. Loď se otočí směrem k zaměřenému spoluhráči.
*** Při příletu k NPC, okamžitě zaměř NPC a začni střílet. Vyhledávající přestane střílet, aby se cíl převedl na tebe (viz. ZDE) a snaž se na cíl klikat (myslím, že tak je cíl na tebe převeden rychleji). Jsou li v blízkosti další - slabší - NPC, vyhledávající otočí svou střelbu do nich)
*** Pokud letí pomáhat víc členů klubu, musí sledovat vyhledávajícího a ke střelbě se připojit až po něm.
*** Pokud se náhodou ke střelbě na NPC přidá cizí pilot (stává se), musí ten, kdo má NPC získat potvrdit, že cíl zůstal jeho. Je zbytečné pomáhat někomu cizímu. Na chat tedy napíše "je můj".
*** Po dostřelení NPC si okamžitě označ opět vyhledávajícího a vyraž k nejbližšímu portu a do chatu napiš, že máš zaměřeného vyhledávajícího a ke kterému portu odlétáváš.

TIP: Upozorňuju, že na chatu už to vysvětlovat nebudu. Kdo to nebude znát, tomu těžko pomůžu. Vypadá to složitě, ale ti, kteří už takhle lovili ví, že to je skvělej způsob a navíc poměrně rychlej s minimálním rizikem zbytečného sastřelu astronautem cizí firmy při hledání.

Žádné komentáře:

Okomentovat