Jak lovit NPC

Už jsme si vysvětlili, jak vypada zaměření NPC a také jak spolupracujeme při jejich lovu. Tady by jsem chtěl obecně probrat způsob boje s NPC.

Na Dark Orbit se mluví o třech taktikách, jak bojovat s NPC. Základem je prostě držet se mimo dostřel NPC, ale v dosahu vašich laseru.

*** Couvání
Zaměříte NPC, spustíte střelbu laserem a "taháte" NPC napříč mapou. Většina pilotů tahá NPC k portu, kde čekají pomoc od dalších hráčů. Ne vždy se ale někdo přidá a také je větší možnost lagů, protože kolem portu je hodně lodí. Navíc třeba u větších NPC se vás občas bude taky snažit někdo odehnat. Žel, stává se to.

*** Kroužení
Zaměříte NPC, začnete střílet a kroužíte kolem cíle v dostatečné vzdálenosti. Podle mě nejideálnější taktika. Když se vám podaří NPC vpodstatě zastavit, stačí chytit rytmus a nemusíte dostat ani jeden zásah*. Navíc můžete udat přibližné souřadnice a další členové klubu vám mohou přispěchat s pomocí.

*** Portování
Sice jsem zkoušel, ale na chuť jsem téhle taktice nepřišel. Zaměříte cíl, spustíte střelbu a tahnete NPC k portu. V jeho blízkosti se portujete a hned zase zpět, spustíte střelbu (bez dalšího zaměřování, ale někdy je potřeba spustit střelbu 2x = 3x stisknout CTRL) a pálite do NPC, které na vás už neútočí a odjíždí od portu napříč mapou. Hrozí ale, že vám cíl někdo přebere a ve finále NPC začne stejně střílet.

* Když NPC dochází štíty a body života, "přepíná na únikový mod". To znamená, že se poměrně rychle rozletí k levému hornímu nebo pravému dolnímu rohu mapy. V tu chvíli jsou všechny taktiky k ničemu, protože udržet si od unikajícího NPC odstup je téměř nemožné, takže rychle za ním a střílet a střílet.

*Tipy:

*** Jak se zbavit útočících NPC
Většina menších NPC na vás útočí okamžitě, jak se dostanete do jejich dostřelu. Často se stane, že vás pronásledují po celé mapě a když jich je hodně, dají vám zabrat. Pokud se jich potřebujete zbavit a nechcete je všechny sestřelovat, proleťte kolem portu zónou neútočení, kam za vámi (pokud na ně nestřílíte) nemohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat